Interviewed by Punctum magazine in Latvia

Doing this interview with Ivars Steinbergs in Riga was a highlight of my stay, the man knows his stuff. http://www.punctummagazine.lv/2014/07/04/meklejot-procesu/ Some things considered controversial here, but I'm not translating 

Stīvens Džeimss Edvards Bjērns Johanness Faulers jeb SJ Faulers (1983) ir britu dzejnieks, mākslinieks un avangardists, izdevis sešus dzejoļu krājumus, regulāri piedalās starpnozaru mākslas projektos, ceļo, intervē Eiropas dzejniekus un rīko eksperimentālus sadarbības pasākumus. Jūnija sākumā uzstājās Rīgā mākslas centrā Totaldobže. Ar dzejnieku sarunājas Ivars Šteinbergs.


Kad un kādēļ sāki rakstīt? Es sāku rakstīt salīdzinoši vēlu, man bija jau krietni pāri divdesmit, tas bija aptuveni pirms četriem pieciem gadiem. Līdz tam man nebija nekādas pieredzes literatūrā vai citās radošās jomās. Man, protams, bija paveicies, ka man bija izglītība, bet es nekad nelasīju baudas dēļ un es reti biju uzmanīgs skolā un lekcijās. Savu laiku pavadīju, trenējoties austrumu cīņas, biju ar tām apsēsts un ar sportu nodarbojos profesionāli. Taču pēc kāda īpaši slikta dzīves perioda atklāju dzeju. Tā man palīdzēja tikt ārā.